Porties: 16 stukjes
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd
Benodigdheden:
⁃ Steelpannetje + deksel + bolzeef
⁃ Ruime mengkom
⁃ Citrusrasp / fijne rasp
⁃ Keukenmachine
⁃ Ovenschaal + bakpapier
Wat heb je nodig
(voor 16 stukjes)
- 450 gram flespompoen
- 50 gram pure chocolade (>72%)
- 1 biologische citroen
- 90 gram tapiocameel
- 90 gram amandelmeel
- 2 scoops StrongMe eiwitpoeder
- 1 eetlepel wijnsteen bakpoeder
- 5 rijpe bananen
- 45 gram cacaopoeder
- 1/2 theelepel Keltisch zeezout
Bereiding
- Schil en snijd de pompoen in blokjes van 1 – 2 cm.
- Vul een steelpannetje met ongeveer 5 cm water en breng dit aan de kook. Plaats
een bolzeef bovenop het pannetje, leg de blokjes pompoen in de zeef en dek af met de
deksel. Stoom de pompoen gedurende ongeveer 20 minuten gaar. - Hak de chocolade fijn en rasp het geel van de citroenschil. Meng dit in de
mengkom met het tapioca- en amandelmeel, eiwitpoeder en bakpoeder. - Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Als de pompoen gaar is, doe deze dan in de keukenmachine. Snijd 3 bananen in
stukken en voeg deze ook toe, samen met het cacaopoeder en zout. Maal glad. - Doe dit nu bij de droge ingrediënten in de mengkom en kneed door.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier en stort het beslag erin. Strijk met de
achterkant van een lepel glad en halveer de 2 overige bananen in de lengte. Druk deze
erin en bak af voor 40 minuten. Hij hoort smeuïg te blijven van binnen.
Variatietips
- Vervang de pompoen voor courgette, zoete aardappel of wortel