Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden
⁃ Diepe koekenpan
⁃ Mengkom + staafmixer
⁃ Koekenpan
Wat heb je nodig
(voor 2 personen)
- 250 gram verse aardbeien
- 150 gram courgette, in blokjes
- 150 ml amandeldrink
- 1 ei
- 60 gram boekweit meel
- 60 gram tapiocameel
- 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 scoop Strong Me eiwitpoeder
- Snuf Keltisch zeezout
- Grasboter om in te bakken
- Honing naar smaak
- Optioneel: gehakte basilicum bladeren
Bereiding
- Halveer de aardbeien en doe ze met een laagje water in de koekenpan. Breng
aan de kook en laat koken tot de aardbeien zacht zijn, voeg eventueel water toe als het
verdampt is. Stamp ze vervolgens met een spatel fijn tot een grove compote. - Doe de gesneden courgette, amandeldrink, het ei, boekweit- en tapiocameel,
bakpoeder, kurkuma, eiwitpoeder en zout in een mengkom en maal helemaal glad met
de staafmixer. Het mag een yoghurt structuur hebben. - Bak nu kleine pannenkoekjes in wat boter en top ze af met het aardbeien
compote en eventueel met honing en basilicum. Enjoy!
Variatietips
- Je kunt ook op dezelfde manier compote maken van gepureerde appel met koek-
en speculaaskruiden, rozijnen en een beetje water - Vervang courgette eens voor wortel, pompoen of pastinaak